Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Tradycyjne naleśniki, a zachęcają podwójnie swoim kakaowym ciastem 🙂
Składniki:
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka mąki
- cukier wanilinowy
- 1/4 szklanki wody gazowanej
- 2 łyżki kakao
- olej
Przygotowanie:
1Do garnka wbijamy jajko, wlewamy mleko i wodę oraz dodajemy cukier waniliowy, kakao, mąkę i olej. Wszystkie składniki mieszamy. Ciasto odstawiamy na około 15 minut aby mąka się rozkleiła.
2Następnie ponownie mieszamy do jednolitej masy. Rozgrzaną patelnię smarujemy olejem, nalewamy cieniutką warstwę ciasta i smażymy z obu stron. Przy każdym nalewaniu ciasta na patelnie pamiętajmy aby je zamieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
3W misce mieszamy ser biały, serek waniliowy, cukier waniliowy i cukier. Przygotowanym nadzieniem smarujemy naleśniki oraz zawijamy.
Porcja dla:
6 osób