Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
50 min.

Tradycyjne naleśniki, a zachęcają podwójnie swoim kakaowym ciastem 🙂

Składniki:

  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka mąki
  • cukier wanilinowy
  • 1/4 szklanki wody gazowanej
  • 2 łyżki kakao
  • olej

Przygotowanie:

1Do garnka wbijamy jajko, wlewamy mleko i wodę oraz dodajemy cukier waniliowy, kakao, mąkę i olej. Wszystkie składniki mieszamy. Ciasto odstawiamy na około 15 minut aby mąka się rozkleiła.

2Następnie ponownie mieszamy do jednolitej masy. Rozgrzaną patelnię smarujemy olejem, nalewamy cieniutką warstwę ciasta i smażymy z obu stron. Przy każdym nalewaniu ciasta na patelnie pamiętajmy aby je zamieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.

3W misce mieszamy ser biały, serek waniliowy, cukier waniliowy i cukier. Przygotowanym nadzieniem smarujemy naleśniki oraz zawijamy.

Porcja dla:

6 osób