Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Można powiedzieć: mniam!!! Jadłam te naleśniki we francuskiej restauracji na śniadanie, a ten przepis jest im najbliższy. Naleśniki są szybkie i proste, ale wyglądają i smakują jak wykwintne śniadanie! Można użyć dowolnych owoców – truskawek, kiwi albo ananasów – też świetnie pasują!
Składniki:
- 250 g kremu orzechowo-czekoladowego
- 4 naleśniki *
- 4 banany pokrojone w plasterki
- 200 g bitej śmietany w sprayu
Przygotowanie:
1Każdy z naleśników posmarować 1/4 szklanki masy orzechowo-czekoladowej. Po środku ułożyć plasterki 1 banana. Zawinąć i umieścić na ciepłej patelni na średnim ogniu. Podgrzewać przez około 90 sekund. Przełożyć na talerze i podawać z bitą śmietaną.
Porcja dla:
4 osób