Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

Można powiedzieć: mniam!!! Jadłam te naleśniki we francuskiej restauracji na śniadanie, a ten przepis jest im najbliższy. Naleśniki są szybkie i proste, ale wyglądają i smakują jak wykwintne śniadanie! Można użyć dowolnych owoców – truskawek, kiwi albo ananasów – też świetnie pasują!

Składniki:

  • 250 g kremu orzechowo-czekoladowego
  • 4 naleśniki *
  • 4 banany pokrojone w plasterki
  • 200 g bitej śmietany w sprayu

Przygotowanie:

1Każdy z naleśników posmarować 1/4 szklanki masy orzechowo-czekoladowej. Po środku ułożyć plasterki 1 banana. Zawinąć i umieścić na ciepłej patelni na średnim ogniu. Podgrzewać przez około 90 sekund. Przełożyć na talerze i podawać z bitą śmietaną.

Porcja dla:

4 osób