Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
Szybkie i smaczne danie na podwieczorek lub słodki lunch. Do farszu serowego można dodać bardziej egzotyczne suszone owoce: pokrojoną drobniutko papaję lub daktyle. Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Składniki:
- 100 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 250 ml mleka
- szczypta soli
- 1 łyżka oliwy
- Farsz serowy
Przygotowanie:
1Ciasto: W dużej misce zmiksować wszystkie składniki.
2Odstawić na 20 minut.
3Farsz: Ser dobrze rozdrobnić widelcem i wymieszać ze śmietaną.
4Dodać cukier i resztę składników, i dobrze wymieszać. Konsystencja sera powinna być zwarta, jeśli jest za luźna można dosypać więcej wiórków kokosowych.
5Rozgrzać bardzo dobrze patelnię z odrobiną oleju.
6Chochelką nalewać ciasto, równomiernie rozprowadzić na patelni i smażyć po 2 minuty na każdej stronie.
7Na naleśniki nakładać farsz i zwijać w ruloniki albo trójkąty.
Porcja dla:
10 osób