Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Naleśniki są nadziewane wędzonym łososiem i ziołowym kremem śmietanowym, następnie zwija się je i kroi w poprzek w roladki – to doskonała przekąska na imprezy! Zwykle używam ciasta na naleśniki z mąką gryczaną (link do przepisu pod „Metodą przygotowania”), bo mają wtedy bardziej orzechowy smak.
Składniki:
- 4 łyżki śmietany tortowej (48%)
- 4 łyżki serka śmietankowego
- 5 zimnych naleśników
- 5 plasterków wędzonego łososia
- sok z 1/2 cytryny
- świeżo posiekany szczypiorek lub koperek (do smaku)
Przygotowanie:
1Wymieszać śmietanę z serkiem śmietankowym. Dodać sok z cytryny i posiekane zioła.
2Posmarować tym naleśniki, a na wierzchu ułożyć po plasterku łososia. Zwinąć naleśnik, a następnie pokroić na 4 części. W roladki można wbić wykałaczki, aby naleśnik się nie rozwijał.
Porcja dla:
6 osób