Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Wariacja na temat pesto, mocny zdecydowany smak pasty do chleba lub surowych warzyw.
Składniki:
- 2 natki czosnku niedziwiedziego (po około 5-6 liści każda)
- garść rukoli
- 150 gram sera np. grana padano lub parmezanu
- 100 gram orzeszków pistacjowych
- 1 ząbek czosnku
- 100 ml oliwy z oliwek
- szczypta soli
Przygotowanie:
1Liście czosnku i rukoli dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą.
2Ser ścieramy na drobnych okach.
3Dodajemy ząbek czosnku, orzeszki pistacjowe, oliwę z oliwek i szczyptę soli.
4Wszystkie składniki blendujemy przez 5 minut, tak aby powstała nam gładka pasta.
Porcja dla:
5 osób