Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
05 min.
Całkowity czas:
15 min.

To taki prosty przepis i taki smaczny! Szalotki, jeśli wolisz, można zastąpić cebulą. Moja rodzina uwielbia to danie!

Składniki:

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1,5 łyżki oliwy czosnkowej
  • 1/4 cebuli pociętej na kawałki
  • 2 duże ciemne pieczarki (portobello) pokrojone w plasterki
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki świeżo startego parmezanu
  • 2 łyżki świeżo startego sera asiago

Przygotowanie:

1Rozgrzać na średnim ogniu 1,5 łyżki oliwy zwykłej i 1,5 łyżki oliwy czosnkowej. Wrzucić cebulę i grzyby i zmniejszyć ogień. Podsmażać, aż grzyby zrobią się miękkie i zbrązowieją, a cebula zrumieni się na brzegach. (Jeśli zajdzie potrzeba, dolać trochę oliwy.) Zdjąć z ognia, skropić pozostałą oliwą i doprawić solą i pieprzem. Posypać obficie parmezanem i serem asiago.

Porcja dla:

2 osób