Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
05 min.
05 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
To taki prosty przepis i taki smaczny! Szalotki, jeśli wolisz, można zastąpić cebulą. Moja rodzina uwielbia to danie!
Składniki:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1,5 łyżki oliwy czosnkowej
- 1/4 cebuli pociętej na kawałki
- 2 duże ciemne pieczarki (portobello) pokrojone w plasterki
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki świeżo startego parmezanu
- 2 łyżki świeżo startego sera asiago
Przygotowanie:
1Rozgrzać na średnim ogniu 1,5 łyżki oliwy zwykłej i 1,5 łyżki oliwy czosnkowej. Wrzucić cebulę i grzyby i zmniejszyć ogień. Podsmażać, aż grzyby zrobią się miękkie i zbrązowieją, a cebula zrumieni się na brzegach. (Jeśli zajdzie potrzeba, dolać trochę oliwy.) Zdjąć z ognia, skropić pozostałą oliwą i doprawić solą i pieprzem. Posypać obficie parmezanem i serem asiago.
Porcja dla:
2 osób