Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Pieczarki portobello są pyszne i mięsiste. Uwielbiam je z grilla na przystawkę. Moje najnowsze odkrycie to nadzienie z pomidorów, sera i oliwek.
Składniki:
- 4 pieczarki portobello
- 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżeczki sosu sojowego
Przygotowanie:
1Z pieczarek usunąć łyżeczką blaszki i odkroić nóżki.
2W miseczce wymieszać oliwę z sokiem z cytryny i sosem sojowym. Posmarować grzyby z obu stron i ułożyć na rozgrzanym grillu. Piec przez 5-6 minut z każdej strony.
3W międzyczasie w miseczce pomidory wymieszać z serem, oliwkami, oliwą, rozmarynem, pieprzem i czosnkiem.
4Na upieczone grzyby nałożyć nadzienie i grillować jeszcze przez 3-4 minuty, aż ser się roztopi.
Porcja dla:
4 osób