Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
25 min.

Pieczarki portobello są pyszne i mięsiste. Uwielbiam je z grilla na przystawkę. Moje najnowsze odkrycie to nadzienie z pomidorów, sera i oliwek.

Składniki:

  • 4 pieczarki portobello
  • 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki sosu sojowego

Przygotowanie:

1Z pieczarek usunąć łyżeczką blaszki i odkroić nóżki.

2W miseczce wymieszać oliwę z sokiem z cytryny i sosem sojowym. Posmarować grzyby z obu stron i ułożyć na rozgrzanym grillu. Piec przez 5-6 minut z każdej strony.

3W międzyczasie w miseczce pomidory wymieszać z serem, oliwkami, oliwą, rozmarynem, pieprzem i czosnkiem.

4Na upieczone grzyby nałożyć nadzienie i grillować jeszcze przez 3-4 minuty, aż ser się roztopi.

Porcja dla:

4 osób