Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
Wspaniały dodatek do dań. Brukselka z dodatkiem chrupiących krakersów upieczona na apetyczną przystawkę!
Składniki:
- 500 g brukselki
- 50 g masła
- 100 g krakersów (najlepiej pełnoziarnistych)
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.
2Brukselki przekroić na pół, wrzucić do garnka i gotować przez 7-10 minut.
3Masło roztopić.
4Krakersy włożyć do plastikowego woreczka i rozgnieść za pomocą wałka.
5W misce wymieszać brukselkę z pokruszonymi krakersami, solą, pieprzem i stopionym masłem. Wyłożyć na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego. Piec przez 15-20 minut.
Porcja dla:
4 osób