Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
45 min.

Wspaniały dodatek do dań. Brukselka z dodatkiem chrupiących krakersów upieczona na apetyczną przystawkę!

Składniki:

  • 500 g brukselki
  • 50 g masła
  • 100 g krakersów (najlepiej pełnoziarnistych)
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.

2Brukselki przekroić na pół, wrzucić do garnka i gotować przez 7-10 minut.

3Masło roztopić.

4Krakersy włożyć do plastikowego woreczka i rozgnieść za pomocą wałka.

5W misce wymieszać brukselkę z pokruszonymi krakersami, solą, pieprzem i stopionym masłem. Wyłożyć na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego. Piec przez 15-20 minut.

Porcja dla:

4 osób