Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
40 min.
40 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Nie masz pomysłu na to, co zrobić z czerwonych ziemniaków? Spróbuj ten prosty przepis na pieczone czerwone ziemniaczki.
Składniki:
- 1 kg czerwonych ziemniaków
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
- 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu, rozdrobnionego lub zmielonego
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do 250 stopni C.
2Ziemniaczki umyć, osuszyć, poprzekrawać na pół. Ułożyć na blaszce i wymieszać z olejem, solą, pieprzem i rozmarynem. Rozłożyć równomierną warstwą.
3Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30-40 minut, od czasu do czasu mieszając, aby się piekły równomiernie.
Porcja dla:
4 osób