Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
60 min.
Całkowity czas:
70 min.

Zdrowa przekąska pełna smaku. Pestki z dyni w zupełnie nowej odsłonie: pieczone w marynacie ze stopionego masła i sosu Worcestershire.

Składniki:

  • 275 g świeżych pestek z dyni
  • 1,5 łyżeczki sosu Worcestershire
  • 25 g masła, stopionego
  • 1 i 1/4 łyżeczki soli ziołowej

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do 120 stopni C.

2Pestki z dyni opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Włożyć do miski. Dodać sos Worcestershire, stopione masło i sól. Dobrze wymieszać, aby pestki pokryły się marynatą. Rozłożyć je równomiernie na dużej blasze do pieczenia.

3Piec przez ok. 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając. Gotowe pestki mają być chrupiące, suche i złocistobrązowe.

Porcja dla:

2 osób