Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
60 min.
60 min.
Całkowity czas:
70 min.
70 min.
Zdrowa przekąska pełna smaku. Pestki z dyni w zupełnie nowej odsłonie: pieczone w marynacie ze stopionego masła i sosu Worcestershire.
Składniki:
- 275 g świeżych pestek z dyni
- 1,5 łyżeczki sosu Worcestershire
- 25 g masła, stopionego
- 1 i 1/4 łyżeczki soli ziołowej
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do 120 stopni C.
2Pestki z dyni opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Włożyć do miski. Dodać sos Worcestershire, stopione masło i sól. Dobrze wymieszać, aby pestki pokryły się marynatą. Rozłożyć je równomiernie na dużej blasze do pieczenia.
3Piec przez ok. 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając. Gotowe pestki mają być chrupiące, suche i złocistobrązowe.
Porcja dla:
2 osób