Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Soczyste pomidorki koktajlowe zapiekane z kawałkami czosnku w środku. Można je ewentualnie skropić oliwą i/lub posypać solą. Można też ponadziewać na wykałaczki. Idealne na ogrodowe party!
Składniki:
- 300 g pomidorków koktajlowych
- 4 ząbki czosnku pokrojonego wzdłuż na plasterki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- szczypta gruboziarnistej soli
Przygotowanie:
1Nagrzać piekarnik do 175°C.
2Z jednej strony każdego pomidorka naciąć wzdłuż szczelinę i włożyć do niej plasterek czosnku. Poukładać pomidory obok siebie na blasze do pieczenia. Skropić oliwą z oliwek i oprószyć solą.
3Piec około 20 minut w nagrzanym piekarniku, aż się lekko pomarszczą. Podawać na ciepło.
Porcja dla:
8 osób