Czas przygotowania:
20 min.
Całkowity czas:
20 min.

Ten meksykański poncz bezalkoholowy jest pełen smaku i witamin. Świetny napój z pływającymi owocami.

Składniki:

  • sok wyciśnięty z 3 pomarańczy
  • sok wyciśnięty z 3 cytryn
  • 225 g winogron bez pestek, przekrojonych na pół
  • 225 g śliwek, bez pestek, pokrojonych na kawałki wielkości kęsa
  • 1 ananas, obrany, z wyciętym środkiem, pokrojony na kawałki wielkości kęsa
  • 200 g (1 szkl.) cukru
  • 1 litr zaparzonej mocnej czarnej herbaty
  • 1 litr posiekanego lodu

Przygotowanie:

1W dużej misce lub dzbanku na poncz połączyć sok z pomarańczy, sok z cytryny, winogrona, śliwki i ananasa. Wmieszać cukier. Wlać herbatę i wsypać lód.

Porcja dla:

20 osób