Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
30 min.

To smaczne danie o bogatym smaku, a przepis jest niezmiernie prosty! Uwielbiam połączenie łososia i pesto.

Składniki:

  • 140 g wędzonego łososia, pokrojonego na małe kawałki
  • 1 cebula, drobno posiekana
  • 1 ząbek czosnku, rozgnieciony
  • 140 g świeżych pieczarek pokrojonych w plasterki
  • 180 g (3/4 szklanki) pesto

Przygotowanie:

1Makaron ugotować aż będzie al dente.

2W patelni na średnim ogniu rozgrzać oliwę z oliwek. Dodać cebulę, pieczarki i czosnek i smażyć aż cebula się zeszkli, a pieczarki zmiękną. Wmieszać koncentrat pomidorowy, pesto, świeżą bazylię, wodę i wędzonego łososia, a następnie gotować dusić przez 5 do 10 minut lub do momentu gdy sos osiągnie pożądaną konsystencję.

3Odcedzić makaron. Podawać polany sosem.

Porcja dla:

4 osób