Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
05 min.
Całkowity czas:
15 min.

Ta kolorowa mieszanka warzywna jest pełna witamin, a szybko i prosto się ją przygotowuje. Nie trzeba nawet brudzić żadnych garnków! Kukurydza, papryka i groszek są gotowane w mikrofalówce, a następnie doprawione posiekaną kolendrą.

Składniki:

  • 1 czerwona papryka pokrojona w drobną kostkę
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
  • 1 łyżeczka posiekanej kolendry (opcjonalnie)
  • 1 puszka (340 g) kukurydzy, odcedzonej
  • 20 0g mrożonego groszku
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1W misce, którą można stosować w mikrofalówce, wymieszać paprykę z oliwą. Gotować w mikrofalówce na pełnej mocy przez 1 minutę.

2Dodać groszek i gotować jeszcze przez 2 minuty.

3Dodać kukurydzę i podgrzewać przez 1 minutę. Wymieszać i włączyć mikrofalówkę jeszcze na 30 sekund.

4Dodać kolendrę i doprawić całość solą i pieprzem.Wymieszać i podawać.

Porcja dla:

6 osób