Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
05 min.
05 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Ta kolorowa mieszanka warzywna jest pełna witamin, a szybko i prosto się ją przygotowuje. Nie trzeba nawet brudzić żadnych garnków! Kukurydza, papryka i groszek są gotowane w mikrofalówce, a następnie doprawione posiekaną kolendrą.
Składniki:
- 1 czerwona papryka pokrojona w drobną kostkę
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
- 1 łyżeczka posiekanej kolendry (opcjonalnie)
- 1 puszka (340 g) kukurydzy, odcedzonej
- 20 0g mrożonego groszku
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1W misce, którą można stosować w mikrofalówce, wymieszać paprykę z oliwą. Gotować w mikrofalówce na pełnej mocy przez 1 minutę.
2Dodać groszek i gotować jeszcze przez 2 minuty.
3Dodać kukurydzę i podgrzewać przez 1 minutę. Wymieszać i włączyć mikrofalówkę jeszcze na 30 sekund.
4Dodać kolendrę i doprawić całość solą i pieprzem.Wymieszać i podawać.
Porcja dla:
6 osób