Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
25 min.
25 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
Zdrowe, szybkie i pyszne danie, które zawsze smakuje wszystkim domownikom. Na spodzie z ciasta francuskiego, czosnkowy szpinak z fetą. Palce lizać!
Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku, rozmrożonego
- 1 łyżka oliwy
- 1 mała cebula, posiekana
- 3-4 ząbki czosnku, posiekane
- sól i pieprz do smaku
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- maggi do smaku
- 1 opakowanie sera feta, pokruszonego
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Lekko natłuścić blaszkę.
2Rozmrożony szpinak odcisnąć. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę i czosnek, podsmażyć. Dodać szpinak, wymieszać, chwilę poddusić, doprawić do smaku.
3Ciasto rozwinąć i wykroić kwadrat około 1 cm większy od rozmiarów blaszki. Przełożyć do blaszki formując wyższe brzegi.
4Na ciasto wyłożyć szpinak, posypać fetą.
5Piec przez 20-25 minut.
Porcja dla:
8 osób