Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
25 min.
Całkowity czas:
45 min.

Zdrowe, szybkie i pyszne danie, które zawsze smakuje wszystkim domownikom. Na spodzie z ciasta francuskiego, czosnkowy szpinak z fetą. Palce lizać!

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku, rozmrożonego
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 mała cebula, posiekana
  • 3-4 ząbki czosnku, posiekane
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • maggi do smaku
  • 1 opakowanie sera feta, pokruszonego

Przygotowanie:

1Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Lekko natłuścić blaszkę.

2Rozmrożony szpinak odcisnąć. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę i czosnek, podsmażyć. Dodać szpinak, wymieszać, chwilę poddusić, doprawić do smaku.

3Ciasto rozwinąć i wykroić kwadrat około 1 cm większy od rozmiarów blaszki. Przełożyć do blaszki formując wyższe brzegi.

4Na ciasto wyłożyć szpinak, posypać fetą.

5Piec przez 20-25 minut.

Porcja dla:

8 osób