Czas przygotowania:
15 min.
Całkowity czas:
15 min.

Cudowny i prosty przepis na wyjątkową przystawkę. Uwielbiam go z żytnim chlebem, idealny również z krakersami. Pasuje nawet do mięsa z grilla.

Składniki:

  • 200 g sera białego
  • 1/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich
  • 6 łyżek maślanki (lub ile będzie trzeba)
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1W misce wymieszać wszystkie składniki na jednolitą masę. Na końcu można dodać więcej maślanki, aby otrzymać odpowiednią konsystencję do rozsmarowywania na chlebie.

2Przechowywać w lodówce aż do momentu podania.

Porcja dla:

2 osób