Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Cudowny i prosty przepis na wyjątkową przystawkę. Uwielbiam go z żytnim chlebem, idealny również z krakersami. Pasuje nawet do mięsa z grilla.
Składniki:
- 200 g sera białego
- 1/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich
- 6 łyżek maślanki (lub ile będzie trzeba)
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1W misce wymieszać wszystkie składniki na jednolitą masę. Na końcu można dodać więcej maślanki, aby otrzymać odpowiednią konsystencję do rozsmarowywania na chlebie.
2Przechowywać w lodówce aż do momentu podania.
Porcja dla:
2 osób