Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Miękkie wątróbki drobiowe podsmażane z pomidorami i sosem pesto. Smaczne i proste. Najlepiej podawać z ryżem.
Składniki:
- 500 g kurzych wątróbek
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula, posiekana
- 3 pomidory, pokrojone w kostkę
- 3 łyżki sherry
- 3 łyżki pesto
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Wątróbkę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na kawałki. Obtoczyć w mące.
2Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę na rumiano. Dodać wątróbkę i smażyć przez kilka minut.
3Dodać pomidory, sherry, pesto i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć przez kolejne 5 minut.
Porcja dla:
4 osób