Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
15 min.

Miękkie wątróbki drobiowe podsmażane z pomidorami i sosem pesto. Smaczne i proste. Najlepiej podawać z ryżem.

Składniki:

  • 500 g kurzych wątróbek
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula, posiekana
  • 3 pomidory, pokrojone w kostkę
  • 3 łyżki sherry
  • 3 łyżki pesto
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Wątróbkę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na kawałki. Obtoczyć w mące.

2Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę na rumiano. Dodać wątróbkę i smażyć przez kilka minut.

3Dodać pomidory, sherry, pesto i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć przez kolejne 5 minut.

Porcja dla:

4 osób