Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
30 min.

Wiosna wręcz pachnie świeżymi ziołami, a świeży koperek ma wyjątkowo niepowtarzalny smak i aromat. Jest niezbędny w wiosennej kuchni.

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 2 pęczki koperku
  • 2 jajka
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki mąki
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Ziemniaki umyć, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.

2Koperek umyć i drobno posiekać.

3Cebulę obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.

4Jajka roztrzepać, wymieszać z ziemniakami, mąką i cebulą, i doprawić do smaku.

5Smażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.

Porcja dla:

6 osób