Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Wiosna wręcz pachnie świeżymi ziołami, a świeży koperek ma wyjątkowo niepowtarzalny smak i aromat. Jest niezbędny w wiosennej kuchni.
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 2 pęczki koperku
- 2 jajka
- 1 duża cebula
- 3 łyżki mąki
- olej do smażenia
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Ziemniaki umyć, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
2Koperek umyć i drobno posiekać.
3Cebulę obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
4Jajka roztrzepać, wymieszać z ziemniakami, mąką i cebulą, i doprawić do smaku.
5Smażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.
Porcja dla:
6 osób