30 min.
25 min.
55 min.
Po prostu pycha! Szybki sposób na syty obiad.
Składniki:
- 250 g mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 jajko
- 3 łyżki oleju + olej do smażenia naleśników
- 3/4 szklanki mleka
- szczypta soli
Przygotowanie:
1Zmiksować składniki na ciasto naleśnikowe: mąki, jajko, olej, mleko i szczyptę soli (można dodać pół szklanki wody gazowanej). Usmażyć naleśniki – mi wyszło 8.
2Filet pokroić w drobną kostkę, doprawić solą, pieprzem i dodać przyprawę do kurczaka. Podsmażyć. Serek topiony pokroić w kostkę (lub w paski) i wrzucić na patelnię do kurczaka, rozgniatać widelcem. Dodać połowę sosu słodko-kwaśnego i odsączoną kukurydzę. Smażyć wszystko na patelni przez ok. 3 minuty.
3Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C.
4Farsz wykładać na naleśniki i zawijać w rulony. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem lub innej, dowolnej formie. Polać resztą sosu i posypać startym serem żółtym. Zapiekać ok. 10 minut. Smacznego!
Porcja dla:
8 osób