Czas przygotowania:
30 min.
Czas gotowania:
25 min.
Całkowity czas:
55 min.

Po prostu pycha! Szybki sposób na syty obiad.

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 jajko
  • 3 łyżki oleju + olej do smażenia naleśników
  • 3/4 szklanki mleka
  • szczypta soli

Przygotowanie:

1Zmiksować składniki na ciasto naleśnikowe: mąki, jajko, olej, mleko i szczyptę soli (można dodać pół szklanki wody gazowanej). Usmażyć naleśniki – mi wyszło 8.

2Filet pokroić w drobną kostkę, doprawić solą, pieprzem i dodać przyprawę do kurczaka. Podsmażyć. Serek topiony pokroić w kostkę (lub w paski) i wrzucić na patelnię do kurczaka, rozgniatać widelcem. Dodać połowę sosu słodko-kwaśnego i odsączoną kukurydzę. Smażyć wszystko na patelni przez ok. 3 minuty.

3Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C.

4Farsz wykładać na naleśniki i zawijać w rulony. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem lub innej, dowolnej formie. Polać resztą sosu i posypać startym serem żółtym. Zapiekać ok. 10 minut. Smacznego!

Porcja dla:

8 osób