Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
120 min.
120 min.
Całkowity czas:
4445 min.
4445 min.
Ten domowy sposób na twaróg ukoił moją tęsknotę za naszym krajowym nabiałem kiedy przeprowadziłam sie do Seattle.
Składniki:
- 1 litr mleka pełnego
- 1/2 litra maślanki
- 5 łyżek jogurtu naturalnego
- 4 łyżki kwaśnej śmietany
Przygotowanie:
1W garnku wymieszać wszystkie składniki i postawić w temperaturze pokojowej przykryte ściereczką.
2Po upływie 3 dni gotować przez 2 godziny na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
3Przecedzić zawartość przez bawełnianą ściereczkę: wtedy oddziela się serwatka, a pyszny ser zostaje na ściereczce.
4Przełożyć do pojemników i schłodzić przed podaniem.
Porcja dla:
15 osób