Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Smaczne i szybkie do przygotowania kanapki na ciepło dla wegetarian – najlepiej użyć pełnoziarnistych bułek do hamburgerów. Można dodać grzyby shitake lub pieczarki.
Składniki:
- 250 g grzybów shitake lub pieczarek
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę
- 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
- 150 g sera żółtego
- 4 pełnoziarniste bułki
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Grzyby pokroić w cienkie plasterki. Cebulę pokroić w cienkie półplasterki.
2Na patelni rozgrzać masło i smażyć cebulę, aż zmięknie. Dodać grzyby i smażyć na dużym ogniu przez kolejne kilka minut.
3Dodać czosnek i tymianek, wymieszać i smażyć przez minutę.
4Ser zetrzeć na tarce.
5Przygotować bułki – przekroić je na pół, na jedną połowę nałożyć grzyby, posypać serem i zapiec w piekarniku ustawionym na funkcji grill, aż ser się rozpuści. Przykryć drugą połową i podawać.
Porcja dla:
4 osób