Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Fantastyczna mieszanina orzechów, ziaren, płatków owsianych, suszonych owoców. Domowa receptura mojej koleżanki jest pełnowartościową alternatywą dla komercyjnych płatków i musli.
Składniki:
- 1/2 kg płatków owsianych górskich
- garść migdałów
- garść orzechów włoskich
- garść ziaren słonecznika
- garść pestek dynii
- 8 łyżek wiórków kokosowych
- garść rodzynek
- garść suszonej żurawiny
Przygotowanie:
1Tłuszcz kokosowy, miód i masło rozpuścić w rondelku na małym ogniu. Dodać przyprawy i wymieszać.
2W dużym garnku wymieszać płatki, orzechy i owoce i połączyć z płynną miksturą.
3Granolę przekładać do słoiczków i przechowywać w suchym miejscu.
4Podawać z jogurtem lub mlekiem. A nawet garść suchej granoli w środku dnia smakuje wspaniale jako przekąska i dodaje energii.
Porcja dla:
10 osób