Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Aromatyczna i delikatna przystawka – doskonała z białym winem. Chrupiąca bagietka z serem brie i podsmażonymi świeżymi figami.
Składniki:
- 100 g miodu
- 1 pęczek tymianku
- 500 g sera brie
- 500 g francuskiej bagietki
- 250 g świeżych fig
- 2 łyżki masła
Przygotowanie:
1Miód rozpuścić w rondelku, dodać tymianek i zagotować. Odstawić do przestudzenia.
2Ser pokroić w cienkie plasterki. Bagietkę pokroić na kromki. Figi pokroić w plasterki.
3Na patelni rozpuścić masło i smażyć figi przez kilka sekund z każdej strony, ostrożnie odwracając, aby zachowały swój kształt.
4Kromki bagietki posmarować miodem, ułożyć plasterki sera i figi.
Porcja dla:
6 osób