Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

Aromatyczna i delikatna przystawka – doskonała z białym winem. Chrupiąca bagietka z serem brie i podsmażonymi świeżymi figami.

Składniki:

  • 100 g miodu
  • 1 pęczek tymianku
  • 500 g sera brie
  • 500 g francuskiej bagietki
  • 250 g świeżych fig
  • 2 łyżki masła

Przygotowanie:

1Miód rozpuścić w rondelku, dodać tymianek i zagotować. Odstawić do przestudzenia.

2Ser pokroić w cienkie plasterki. Bagietkę pokroić na kromki. Figi pokroić w plasterki.

3Na patelni rozpuścić masło i smażyć figi przez kilka sekund z każdej strony, ostrożnie odwracając, aby zachowały swój kształt.

4Kromki bagietki posmarować miodem, ułożyć plasterki sera i figi.

Porcja dla:

6 osób