Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
05 min.
05 min.
Całkowity czas:
380 min.
380 min.
Aby ogórki były małosolne wystarczy je zostawić na 6 godzin w słoiku w wodzie z przyprawami. I później to ogórki jemy na śniadanie, obiad i kolację!
Składniki:
- 1 kg ogórków
- liście czarnej porzeczki, chrzan, koper
- 3-4 ząbki czosnku, grubo posiekane
- 1 litr wody
- 2 łyżki soli
Przygotowanie:
1Ogórki umyć i włożyć do słoika. Również włożyć umyte liście porzeczki, chrzan, koper i czosnek.
2Zagotować wodę, rozpuścić w wodzie 2 łyżki soli. Wlać osoloną wodę do słoika z ogórkami. Zalać ogórki tak, żeby ogórki były całkowicie zanurzone w solance.
3Odstawić co najmniej na 6 godzin.
Porcja dla:
1 osoby