Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
30 min.

Bardzo sycący i szybki do przygotowania omlet z dodatkiem łupin babki jajowatej i twarożku. Można go zrobić na słodko z cynamonem i kardamonem, lub na słono.

Składniki:

  • masło lub olej kokosowy do smażenia
  • 2 jajka
  • 3 lub 4 łyżki serka wiejskiego lub twarogu
  • 4 łyżki śmietany 18% lub 30%
  • 2 łyżeczki łupin babki jajowatej
  • troszkę cynamonu i kardamonu (na lepsze spalanie i jeśli naleśnik ma być na słodko) lub sól i pieprz

Przygotowanie:

1Rozgrzewamy patelnię i rozpuszczamy masło lub olej kokosowy.

2Przygotowujemy ciasto jak na naleśniki: do wysokiego naczynia wbijamy jajka i dodajemy wszystkie składniki. Miksujemy i smażymy.

Porcja dla:

1 osoby