Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Bardzo sycący i szybki do przygotowania omlet z dodatkiem łupin babki jajowatej i twarożku. Można go zrobić na słodko z cynamonem i kardamonem, lub na słono.
Składniki:
- masło lub olej kokosowy do smażenia
- 2 jajka
- 3 lub 4 łyżki serka wiejskiego lub twarogu
- 4 łyżki śmietany 18% lub 30%
- 2 łyżeczki łupin babki jajowatej
- troszkę cynamonu i kardamonu (na lepsze spalanie i jeśli naleśnik ma być na słodko) lub sól i pieprz
Przygotowanie:
1Rozgrzewamy patelnię i rozpuszczamy masło lub olej kokosowy.
2Przygotowujemy ciasto jak na naleśniki: do wysokiego naczynia wbijamy jajka i dodajemy wszystkie składniki. Miksujemy i smażymy.
Porcja dla:
1 osoby