Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Chrupiące tosty z pesto, pomidorem, cebulą, mozzarellą i indykiem w stylu panini. Pyszne i proste do przygotowania w opiekaczu lub na patelni.
Składniki:
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka cukru
- 1 cebula, posiekana
- 4 kromki pieczywa tostowego
- 2 łyżki masła
Przygotowanie:
1Na małej patelni rozgrzać oliwę, dodać cukier i cebulę. Smażyć na małym ogniu, cały czas mieszając, aż się skarmelizuje.
2W międzyczasie posmarować kromki masłem z jednej strony, a z drugiej strony posmarować pesto. Na pesto ułożyć szynkę i pomidora i posypać serem. Dodać cebulę i przykryć drugą kromką stroną z pesto do środka.
3Włożyć do opiekacza i piec przez kilka minut, aż tosty będą rumiane a ser się roztopi.
Porcja dla:
2 osób