Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
25 min.

Chrupiące tosty z pesto, pomidorem, cebulą, mozzarellą i indykiem w stylu panini. Pyszne i proste do przygotowania w opiekaczu lub na patelni.

Składniki:

  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 cebula, posiekana
  • 4 kromki pieczywa tostowego
  • 2 łyżki masła

Przygotowanie:

1Na małej patelni rozgrzać oliwę, dodać cukier i cebulę. Smażyć na małym ogniu, cały czas mieszając, aż się skarmelizuje.

2W międzyczasie posmarować kromki masłem z jednej strony, a z drugiej strony posmarować pesto. Na pesto ułożyć szynkę i pomidora i posypać serem. Dodać cebulę i przykryć drugą kromką stroną z pesto do środka.

3Włożyć do opiekacza i piec przez kilka minut, aż tosty będą rumiane a ser się roztopi.

Porcja dla:

2 osób