Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
20 min.

Nietypowy ale smakowity sposób na francuskie tosty. Niesamowicie wilgotne i ciągnące się. Wspanaiałe na śniadanie z filiżanką kawy.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 180 ml mleka
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 2 łyżki cukru kryształu
  • 60 ml musu jabłkowego
  • 6 kromek chleba

Przygotowanie:

1W misce roztrzepać jajka, dodać mleko, cynamon, cukier i mus jabłkowy, i dobrze wymieszać.

2Maczać kolejno kromki chleba, żeby dobrze nasiąknęły powstałym sosem.

3Smażyć z obu stron na lekko natłuszczonej patelni na średnim ogniu, aż tosty się przyrumienią.

4Podawać gorące.

Porcja dla:

6 osób