Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Nietypowy ale smakowity sposób na francuskie tosty. Niesamowicie wilgotne i ciągnące się. Wspanaiałe na śniadanie z filiżanką kawy.
Składniki:
- 2 jajka
- 180 ml mleka
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- 2 łyżki cukru kryształu
- 60 ml musu jabłkowego
- 6 kromek chleba
Przygotowanie:
1W misce roztrzepać jajka, dodać mleko, cynamon, cukier i mus jabłkowy, i dobrze wymieszać.
2Maczać kolejno kromki chleba, żeby dobrze nasiąknęły powstałym sosem.
3Smażyć z obu stron na lekko natłuszczonej patelni na średnim ogniu, aż tosty się przyrumienią.
4Podawać gorące.
Porcja dla:
6 osób