Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
15 min.

Prosty i szybki przepis na filety z pstrąga. Posypane bułką tartą z mieszanką przypraw i usmażone na złoty kolor.

Składniki:

  • 800 g filetów z pstrąga ze skórą
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1/2 łyżeczki mielonej papryki
  • 1/4 łyżeczki soli morskiej
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego

Przygotowanie:

1Filety opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.

2W miseczce wymieszać bułkę tartą z przyprawami. Posypać pstrąga. Na patelni rozgrzać olej i ułożyć filety skórą do dołu. Smażyć przez 10-12 minut (zależy od grubości filetu). Gotowa ryba da się z łatwością rozdzielać się widelcem.

Porcja dla:

4 osób