Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Prosty i szybki przepis na filety z pstrąga. Posypane bułką tartą z mieszanką przypraw i usmażone na złoty kolor.
Składniki:
- 800 g filetów z pstrąga ze skórą
- 2 łyżki bułki tartej
- 1/2 łyżeczki mielonej papryki
- 1/4 łyżeczki soli morskiej
- 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
Przygotowanie:
1Filety opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.
2W miseczce wymieszać bułkę tartą z przyprawami. Posypać pstrąga. Na patelni rozgrzać olej i ułożyć filety skórą do dołu. Smażyć przez 10-12 minut (zależy od grubości filetu). Gotowa ryba da się z łatwością rozdzielać się widelcem.
Porcja dla:
4 osób