Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Pyszna ryba pieczona w pomidorach na obiad w rodzinnym gronie. Smaczne i zdrowe, doskonałe również dla cukrzyków.
Składniki:
- 750 g filetów z dorsza
- sól i biały pieprz do smaku
- 2 łyżki oleju
- 3 pomidory
- kilka oliwek
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.
2Rybę opłukać, osuszyć i podzielić na porcje. Oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć na dużym kawałku folii posmarowanej olejem lub w naczyniu żaroodpornym.
3Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, wyjąć pestki i drobno pokroić.
4Rybę obłożyć pomidorami i oliwkami. Piec przez około 20 minut.
Porcja dla:
6 osób