Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
25 min.

Pyszna ryba pieczona w pomidorach na obiad w rodzinnym gronie. Smaczne i zdrowe, doskonałe również dla cukrzyków.

Składniki:

  • 750 g filetów z dorsza
  • sól i biały pieprz do smaku
  • 2 łyżki oleju
  • 3 pomidory
  • kilka oliwek

Przygotowanie:

1Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.

2Rybę opłukać, osuszyć i podzielić na porcje. Oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć na dużym kawałku folii posmarowanej olejem lub w naczyniu żaroodpornym.

3Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, wyjąć pestki i drobno pokroić.

4Rybę obłożyć pomidorami i oliwkami. Piec przez około 20 minut.

Porcja dla:

6 osób