Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
35 min.
35 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Gotowana, smażona, zapiekana z chrzanem i musztardą… a może by tak w sosie śmietanowym i z zielonym groszkiem?
Składniki:
- 600 g parzonej białej kiełbasy
- 250 g pieczarek
- olej do smażenia
- 1 łyżka mąki
- 250 ml gęstej kwaśnej śmietany
- 120 g mrożonego zielonego groszku
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Białą kiełbasę gotować we wrzątku przez 10 minut.
2Przygotować sos: pieczarki umyć i pokroić w plasterki, następnie podsmażyć na oleju.
3Podsmażone pieczarki obsypać mąką, zalać śmietaną i zagotować.
4Do zagotowanej śmietany dodać zielony groszek, doprawić do smaku solą i pieprzem, i zostawiamy na małym ogniu, gotując przez 2-3 minuty.
5Kiełbasę wyjąć z wrzątku, pokroić na grube plastry i włożyć do sosu. Wszystko razem delikatnie wymieszać.
6Podawać z pieczywem.
Porcja dla:
4 osób