Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Szybka i łatwa do przygotowania przystawka z kuchenki mikrofalowej. Połączenie brukselki z kiełbasą i sokiem pomidorowym jest nową rewelacją wśród starych przepisów.
Składniki:
- 570 g mrożonej brukselki
- 170 g kiełbasy, pokrojonej w kostkę
- 240 ml (1 szkl.) soku pomidorowego
- 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu mielonego
- 1/8 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki czosnku w proszku
- 1/4 łyżeczki suchego oregano
- 1 łyżka masła
Przygotowanie:
1Włożyć brukselki do naczynia żaroodpornego. Przykryć i gotować w mikrofalówce przez 8 minut.
2Dodać kiełbasę, sok pomidorowy, pieprz, sól, czosnek w proszku, masło i oregano. Przykryć i ponownie włożyć do mikrofalówki na kolejne 8 minut.
Porcja dla:
5 osób