Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
20 min.

Szybka i łatwa do przygotowania przystawka z kuchenki mikrofalowej. Połączenie brukselki z kiełbasą i sokiem pomidorowym jest nową rewelacją wśród starych przepisów.

Składniki:

  • 570 g mrożonej brukselki
  • 170 g kiełbasy, pokrojonej w kostkę
  • 240 ml (1 szkl.) soku pomidorowego
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu mielonego
  • 1/8 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki czosnku w proszku
  • 1/4 łyżeczki suchego oregano
  • 1 łyżka masła

Przygotowanie:

1Włożyć brukselki do naczynia żaroodpornego. Przykryć i gotować w mikrofalówce przez 8 minut.

2Dodać kiełbasę, sok pomidorowy, pieprz, sól, czosnek w proszku, masło i oregano. Przykryć i ponownie włożyć do mikrofalówki na kolejne 8 minut.

Porcja dla:

5 osób