Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Pyszne, delikatne kotlety rybne ze szczupaka. Można też użyć soli. Szybko się je robi, więc są idealne na obiad w ciągu tygodnia.
Składniki:
- 500 g filetu ze szczupaka (lub soli)
- 100 g białego chleba
- 1 cebula
- 100 g sera żółtego, startego
- 1 jajko
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki mąki
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1Rybę posiekać w blenderze.
2Chleb namoczyć w wodzie, odcisnąć i też zmiksować.
3Na oleju zeszklić cebulę. Dodać do ryby i chleba. Dodać żółty ser i wymieszać.
4Doprawić solą i pieprzem, dodać jajko i znów dobrze wymieszać.
5Formować małe kotleciki, obtaczać w mące i smażyć na gorącym oleju po 5 minut z każdej strony.