Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
30 min.

Pyszne, delikatne kotlety rybne ze szczupaka. Można też użyć soli. Szybko się je robi, więc są idealne na obiad w ciągu tygodnia.

Składniki:

  • 500 g filetu ze szczupaka (lub soli)
  • 100 g białego chleba
  • 1 cebula
  • 100 g sera żółtego, startego
  • 1 jajko
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki mąki
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

1Rybę posiekać w blenderze.

2Chleb namoczyć w wodzie, odcisnąć i też zmiksować.

3Na oleju zeszklić cebulę. Dodać do ryby i chleba. Dodać żółty ser i wymieszać.

4Doprawić solą i pieprzem, dodać jajko i znów dobrze wymieszać.

5Formować małe kotleciki, obtaczać w mące i smażyć na gorącym oleju po 5 minut z każdej strony.