Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Podstawowym elementem wielkanocnego stołu są pisanki. Proponuję urozmaicić wielkanocne menu jajkami z kolorowym farszem.
Składniki:
- 4 jajka
- 200 g serka śmietankowego
- 4 czubate łyżki majonezu
- 4 łyżeczki kurkumy
- 2 nitki szfranu
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1Jajka ugotować na twardo, wystudzić w zimnej wodzie, obrać i przekroić wzdłuż na pół.
2Z jajek wyjąć żółtka. Serek śmietankowy rozetrzeć z żółtkami na gładką masę, dodać przyprawy i połowę majonezu. Wszystko razem dobrze rozetrzeć dodając sól i pieprz do smaku.
3Powstałym farszem nafaszerować białka. Pozostałym majonezem ozdobić brzegi jajek.
Porcja dla:
4 osób