Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
30 min.

Podstawowym elementem wielkanocnego stołu są pisanki. Proponuję urozmaicić wielkanocne menu jajkami z kolorowym farszem.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 200 g serka śmietankowego
  • 4 czubate łyżki majonezu
  • 4 łyżeczki kurkumy
  • 2 nitki szfranu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1Jajka ugotować na twardo, wystudzić w zimnej wodzie, obrać i przekroić wzdłuż na pół.

2Z jajek wyjąć żółtka. Serek śmietankowy rozetrzeć z żółtkami na gładką masę, dodać przyprawy i połowę majonezu. Wszystko razem dobrze rozetrzeć dodając sól i pieprz do smaku.

3Powstałym farszem nafaszerować białka. Pozostałym majonezem ozdobić brzegi jajek.

Porcja dla:

4 osób