Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
12 min.
12 min.
Całkowity czas:
22 min.
22 min.
Wspaniałe burgery z mielonego indyka, z dodatkiem sera feta i oliwek. Smakują wyśmienicie podane ze świeżymi pomidorami i chlebkiem pita.
Składniki:
- 500 g mielonego indyka
- 1 szklanka (150 g) rozkruszonego sera feta
- 1/2 szklanki (70 g) oliwek kalamata, bez pestek, pokrojonych w plasterki
- 2 łyżeczki suszonego oregano
- mielony czarny pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Grill rozgrzać do średniej temperatury.
2W misce wymieszać indyka z serem, oliwkami, oregano i pieprzem na jednolitą masę. Formować burgery.
3Lekko natłuścić ruszt. Ułożyć burgery i grillować przez 10-12 minut, w międzyczasie odwracając raz.
Porcja dla:
4 osób