Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
12 min.
Całkowity czas:
22 min.

Wspaniałe burgery z mielonego indyka, z dodatkiem sera feta i oliwek. Smakują wyśmienicie podane ze świeżymi pomidorami i chlebkiem pita.

Składniki:

  • 500 g mielonego indyka
  • 1 szklanka (150 g) rozkruszonego sera feta
  • 1/2 szklanki (70 g) oliwek kalamata, bez pestek, pokrojonych w plasterki
  • 2 łyżeczki suszonego oregano
  • mielony czarny pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Grill rozgrzać do średniej temperatury.

2W misce wymieszać indyka z serem, oliwkami, oregano i pieprzem na jednolitą masę. Formować burgery.

3Lekko natłuścić ruszt. Ułożyć burgery i grillować przez 10-12 minut, w międzyczasie odwracając raz.

Porcja dla:

4 osób