Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
40 min.

Wzbogacona wersja burgerów – oprócz mięsa dodaję paprykę, cebulę i ogórki konserwowe, a doprawiam je sosem sojowym i ostrą papryką. Polecam!

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa wieprzowo-wołowego
  • 1 papryka czerwona
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 cebula
  • 1/2 pęczka natki pietruszki, posiekanego

Przygotowanie:

1Mięso zmielić przez maszynkę (lub kupić gotowe mięso mielone).

2Paprykę, cebulę i ogórki rozdrobnić w malakserze. Dodać do mięsa razem z natką pietruszki i przyprawami. Do masy dodać odrobinę wody i wyrobić na gładko.

3Z masy formować płaskie kotlety i piec na dobrze rozgrzanym grillu przez około 10 minut z każdej strony.

Porcja dla:

6 osób