Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Wzbogacona wersja burgerów – oprócz mięsa dodaję paprykę, cebulę i ogórki konserwowe, a doprawiam je sosem sojowym i ostrą papryką. Polecam!
Składniki:
- 1/2 kg mięsa wieprzowo-wołowego
- 1 papryka czerwona
- 2 ogórki konserwowe
- 1 cebula
- 1/2 pęczka natki pietruszki, posiekanego
Przygotowanie:
1Mięso zmielić przez maszynkę (lub kupić gotowe mięso mielone).
2Paprykę, cebulę i ogórki rozdrobnić w malakserze. Dodać do mięsa razem z natką pietruszki i przyprawami. Do masy dodać odrobinę wody i wyrobić na gładko.
3Z masy formować płaskie kotlety i piec na dobrze rozgrzanym grillu przez około 10 minut z każdej strony.
Porcja dla:
6 osób