Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
180 min.
180 min.
Całkowity czas:
190 min.
190 min.
Smaczny i prosty chleb niezawierający glutenu. Mąkę sojową czy ryżową znajdziecie w sklepach ze zdrową żywnością.
Składniki:
- 3 jajka
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1/4 szklanki (60 ml) oliwy z oliwek
- 1/4 szklanki (60 ml) miodu
- 1,5 szklanki (355 ml) maślanki o temperaturze pokojowej
- 1 łyżeczka soli
Przygotowanie:
1Wszystkie składniki umieścić w pojemniku automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta.
2Wybrać ustawienie do wypieku chleba słodkiego. Po 5 minutach cyklu sprawdzić konsystencję ciasta i w miarę potrzeby dodać trochę mąki ryżowej, albo płynu.
3Po upieczeniu, zostawić chleb na 10-15 minut w pojemniku, a następnie wyjąć.
Porcja dla:
1 osoby