Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
180 min.
Całkowity czas:
185 min.

Pyszny chleb z automatu z dodatkiem masła orzechowego, który na pewno posmakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym.

Składniki:

  • 1 szklanka ciepłej wody (45°C)
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka soli

Przygotowanie:

1Wszystkie składniki umieścić w pojemniku automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybrać ustawienie „biały chleb” i nacisnąć „start”.

2Chleb można również upiec w piekarniku. Ciasto wyrobić w automacie lub ręcznie, uformować bochenek i odstawić do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. Piec w temperaturze 175 stopni C przez 35-45 minut.

Porcja dla:

1 osoby