Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Okra to smaczne warzywo popularne w kuchni indyjskiej. Można ją dostać w sklepach z żywnością orientalną. Koniecznie spróbuj!
Składniki:
- 1/2 kg cielęciny (lub piersi z kurczaka)
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula, posiekana
- 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
- szczypta garam masala
Przygotowanie:
1Cielęcinę opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.
2Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę. Dodać mięso i podsmażyć, cały czas mieszając. Całość zalać koncentratem, dodać odrobinę wody, wymieszać, dodać przyprawy i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
3Z okry odkroić twarde końcówki i dodać do mięsa. Dusić pod przykryciem przez 10-15 minut. Podawać z ryżem basmati.
Porcja dla:
4 osób