Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
50 min.

Okra to smaczne warzywo popularne w kuchni indyjskiej. Można ją dostać w sklepach z żywnością orientalną. Koniecznie spróbuj!

Składniki:

  • 1/2 kg cielęciny (lub piersi z kurczaka)
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula, posiekana
  • 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • szczypta garam masala

Przygotowanie:

1Cielęcinę opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.

2Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę. Dodać mięso i podsmażyć, cały czas mieszając. Całość zalać koncentratem, dodać odrobinę wody, wymieszać, dodać przyprawy i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.

3Z okry odkroić twarde końcówki i dodać do mięsa. Dusić pod przykryciem przez 10-15 minut. Podawać z ryżem basmati.

Porcja dla:

4 osób