Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
60 min.
60 min.
Całkowity czas:
75 min.
75 min.
Prosty i bardzo smaczny obiad dla całej rodziny. Pieczone piersi z kurczaka zanurzone w maśle czosnkowym i obtoczone w bułce tartej.
Składniki:
- 55 g masła
- 6 ząbków czosnku wyciśniętych przez praskę
- 700 g pojedynczych filetów z piersi kurczaka
- sól i pieprz do smaku
- 2 szklanki (215 g) bułki tartej
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 stopni C. Lekko natłuścić naczynie żaroodporne.
2W rondelku roztopić masło, dodać czosnek i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Zanurzać w tym sosie filety z kurczaka, a następnie obtaczać w bułce tartej.
3Układać kurczaka w przygotowanym naczyniu. Pozostałe z panierowania masło i bułkę tartą wymieszać, rozprowadzić na wierzchu filetów. Piec przez 45-60 minut.
Porcja dla:
4 osób