Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
60 min.
Całkowity czas:
75 min.

Prosty i bardzo smaczny obiad dla całej rodziny. Pieczone piersi z kurczaka zanurzone w maśle czosnkowym i obtoczone w bułce tartej.

Składniki:

  • 55 g masła
  • 6 ząbków czosnku wyciśniętych przez praskę
  • 700 g pojedynczych filetów z piersi kurczaka
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 szklanki (215 g) bułki tartej

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 stopni C. Lekko natłuścić naczynie żaroodporne.

2W rondelku roztopić masło, dodać czosnek i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Zanurzać w tym sosie filety z kurczaka, a następnie obtaczać w bułce tartej.

3Układać kurczaka w przygotowanym naczyniu. Pozostałe z panierowania masło i bułkę tartą wymieszać, rozprowadzić na wierzchu filetów. Piec przez 45-60 minut.

Porcja dla:

4 osób