Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
265 min.

Prosty, a jaki smaczny sposób na steki wołowe dla miłośników czosnku. Wystarczy powtykać pokrojone ząbki w mięso, a potem rozkoszować się smakiem!

Składniki:

  • 1 kg steków z polędwicy wołowej
  • 1 główka czosnku, podzielonego na ząbki i obranego
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Czosnek pokroić na ćwiartki. Ostrym nożem zrobić nacięcia w mięsie i powtykać w nie czosnek. Przykryć i wstawić do lodówki na 4 godziny.

2Rozgrzać grill do wysokiej temperatury.

3Lekko natłuścić ruszt. Ułożyć steki, stroną nadzianą czosnkiem do góry. Grillować przez 4-5 minut, odwrócić, oprószyć solą i pieprzem i grillować kolejne 4-5 minut.

Porcja dla:

4 osób