Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
265 min.
265 min.
Prosty, a jaki smaczny sposób na steki wołowe dla miłośników czosnku. Wystarczy powtykać pokrojone ząbki w mięso, a potem rozkoszować się smakiem!
Składniki:
- 1 kg steków z polędwicy wołowej
- 1 główka czosnku, podzielonego na ząbki i obranego
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Czosnek pokroić na ćwiartki. Ostrym nożem zrobić nacięcia w mięsie i powtykać w nie czosnek. Przykryć i wstawić do lodówki na 4 godziny.
2Rozgrzać grill do wysokiej temperatury.
3Lekko natłuścić ruszt. Ułożyć steki, stroną nadzianą czosnkiem do góry. Grillować przez 4-5 minut, odwrócić, oprószyć solą i pieprzem i grillować kolejne 4-5 minut.
Porcja dla:
4 osób