Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
60 min.
60 min.
Lekki i aromatyczny sposób na piersi z kurczaka w marynacie z czosnkiem, imbirem i sokiem z limonki. Pyszne z grilla, ale możne je również upiec w piekarniku.
Składniki:
- 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka
- 3 ząbki czosnku, rozgniecione
- 3 łyżki mielonego imbiru
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sok z 4 limonek
Przygotowanie:
1Filety z kurczaka lekko rozbić na grubość 1 cm. W woreczku foliowym wymieszać czosnek z imbirem, oliwą i sokiem z limonek. Zamknąć woreczek i potrząsać, aż wszystkie składniki się połączą. Dodać kurczaka, znów zamknąć woreczek i wstawić do lodówki na nie dłużej niż 20 minut.
2Rozgrzać grill (lub piekarnik na funkcji grill). Kurczaka wyjąć z marynaty i piec, od czasu czasu smarując marynatą, aż wypływające soki będą przejrzyste.
Porcja dla:
4 osób