Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Smaczne roladki z kurczaka faszerowane serem żółtym i salami. Piecze się je w piekarniku dlatego nie są takie tłuste jak smażone.
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 4 plastry salami
- 4 plastry sera żółtego
- przyprawa do kurczaka (do smaku)
- pieprz (do smaku)
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni C.
2Filet z kurczaka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Podzielić na dwie części i każdą przekroić jeszcze na pół.
3Każdy kawałek mięsa delikatnie rozbić na płat. Oprószyć przyprawą do kurczaka.
4Na każdym płacie ułożyć po 1 plasterku salami i sera, zwinąć w roladki. Zabezpieczyć wykałaczkami żeby się nie rozwijały.
5Roladki układać na blaszce wyłożonej folią, oprószyć pieprzem.
6Piec przez 20-25 minut, aż się zrumienią, w trakcie odwracając raz.
Porcja dla:
4 osób