Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
40 min.

Smaczne roladki z kurczaka faszerowane serem żółtym i salami. Piecze się je w piekarniku dlatego nie są takie tłuste jak smażone.

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 4 plastry salami
  • 4 plastry sera żółtego
  • przyprawa do kurczaka (do smaku)
  • pieprz (do smaku)

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni C.

2Filet z kurczaka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Podzielić na dwie części i każdą przekroić jeszcze na pół.

3Każdy kawałek mięsa delikatnie rozbić na płat. Oprószyć przyprawą do kurczaka.

4Na każdym płacie ułożyć po 1 plasterku salami i sera, zwinąć w roladki. Zabezpieczyć wykałaczkami żeby się nie rozwijały.

5Roladki układać na blaszce wyłożonej folią, oprószyć pieprzem.

6Piec przez 20-25 minut, aż się zrumienią, w trakcie odwracając raz.

Porcja dla:

4 osób