Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Te pieczarki zawsze i wszystkim smakują – ilość składników można łatwo dostosować do potrzeb. Polecam!
Składniki:
- 10 dużych pieczarek
- olej do smażenia
- 2 cebule, posiekane
- 3 jajka ugotowane na twardo, posiekane
- 1 łyżka masła
Przygotowanie:
1Pieczarki umyć, osuszyć, odkroić nóżki i posiekać. Kapelusze odłożyć na bok.
2Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę z posiekanymi nóżkami pieczarek. Przestudzić.
3Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C. Lekko natłuścić naczynie żaroodporne.
4Do cebuli dodać jajka, masło, bułkę tartą i natkę. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać na jednolitą masę.
5Farsz nakładać do kapeluszy pieczarek.
6Ser żółty zetrzeć na drobnej tarce i posypać pieczarki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec przez 20 minut.
Porcja dla:
6 osób