Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
30 min.

Te pieczarki zawsze i wszystkim smakują – ilość składników można łatwo dostosować do potrzeb. Polecam!

Składniki:

  • 10 dużych pieczarek
  • olej do smażenia
  • 2 cebule, posiekane
  • 3 jajka ugotowane na twardo, posiekane
  • 1 łyżka masła

Przygotowanie:

1Pieczarki umyć, osuszyć, odkroić nóżki i posiekać. Kapelusze odłożyć na bok.

2Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę z posiekanymi nóżkami pieczarek. Przestudzić.

3Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C. Lekko natłuścić naczynie żaroodporne.

4Do cebuli dodać jajka, masło, bułkę tartą i natkę. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać na jednolitą masę.

5Farsz nakładać do kapeluszy pieczarek.

6Ser żółty zetrzeć na drobnej tarce i posypać pieczarki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec przez 20 minut.

Porcja dla:

6 osób