Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Prosta i lekka przystawka, słodka dzięki śliwkom kalifornijskim. Również nadaje się jako propozycja oryginalnego śniadania.
Składniki:
- 6 jaj
- 75 ml jogurtu greckiego
- 75 g śliwek kalifornijskich
- 50 g szpinaku
- 30 g kaparów
- sól i pieprz do smaku
- kiełki słonecznika do ozdoby
Przygotowanie:
1Jaja gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, przekrajamy na pół. Delikatnie wyciągamy żółtka, przekładamy do miski, lekko rozgniatamy.
2Do żółtek dodajemy jogurt, pokrojone śliwki kalifornijskie, posiekany szpinak i kapary. Składniki mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3Tak przygotowaną pastą napełniamy białka jaj, serwujemy na kiełkach słonecznika.
Porcja dla:
12 osób