Czas przygotowania:
30 min.
Czas gotowania:
40 min.
Całkowity czas:
70 min.

Faszerowane pieczarki z dodatkiem majonezowego sosu chrzanowego.

Składniki:

  • 6 dużych pieczarek
  • 20 dkg wędliny
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka bułki tartej
  • majonezowy sos chrzanowy Folwark®
  • pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz – do smaku
  • 3 czubate duże łyżki tartego żółtego sera

Przygotowanie:

1Pieczarki umyć, wykręcić ogonki i drobno posiekać.

2Pokroić drobno wędlinę i razem z posiekanymi ogonkami pieczarek podsmażyć na 1 łyżeczce masła. Odparować i wystudzić. Dodać bułkę tartą, sos chrzanowy i pokrojoną drobno natkę pietruszki. Doprawić do smaku.

3Pieczarki lekko posolić, napełnić powstałym farszem, posypać serem i ułożyć na blaszce.

4Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni C, piec ok 20 minut.

5Smacznego!

Porcja dla:

6 osób