Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Czas gotowania:
40 min.
40 min.
Całkowity czas:
70 min.
70 min.
Faszerowane pieczarki z dodatkiem majonezowego sosu chrzanowego.
Składniki:
- 6 dużych pieczarek
- 20 dkg wędliny
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżka bułki tartej
- majonezowy sos chrzanowy Folwark®
- pęczek natki pietruszki
- sól, pieprz – do smaku
- 3 czubate duże łyżki tartego żółtego sera
Przygotowanie:
1Pieczarki umyć, wykręcić ogonki i drobno posiekać.
2Pokroić drobno wędlinę i razem z posiekanymi ogonkami pieczarek podsmażyć na 1 łyżeczce masła. Odparować i wystudzić. Dodać bułkę tartą, sos chrzanowy i pokrojoną drobno natkę pietruszki. Doprawić do smaku.
3Pieczarki lekko posolić, napełnić powstałym farszem, posypać serem i ułożyć na blaszce.
4Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni C, piec ok 20 minut.
5Smacznego!
Porcja dla:
6 osób