Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
35 min.
35 min.
Całkowity czas:
55 min.
55 min.
Ten przepis jest bardzo pyszny i szybki do przygotowania. Mój syn bardzo lubi tą potrawę.
Składniki:
- podwójny filet z kurczaka
- 2 zupy cebulowe knorr
- 1 łyżka masła lub margaryny do wysmarowania blaszki
- 0,5 kg pieczarek
- sól, pieprz
- olej do podsmażenia pieczarek
- śmietanka 18%
Przygotowanie:
1Fileta kroimy w mniejsze kawałki i delikatnie rozbijany. Zupę cebulową wsypujemy do miski i obtaczamy w niej kotleciki. Blaszkę smarujemy masłem lub margaryną i układamy fileta jeden obok drugiego.
2Pieczarki czyścimy, kroimy w plasterki i podsmażamy na oleju doprawiając pieprzem i delikatnie solą ponieważ zupa jest słona.
3Na każdego fileta kładziemy podsmażone pieczarki, całość zalewamy śmietanką, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekamy 15-20 minut.
Porcja dla:
2 osób