Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
35 min.
Całkowity czas:
55 min.

Ten przepis jest bardzo pyszny i szybki do przygotowania. Mój syn bardzo lubi tą potrawę.

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
  • 2 zupy cebulowe knorr
  • 1 łyżka masła lub margaryny do wysmarowania blaszki
  • 0,5 kg pieczarek
  • sól, pieprz
  • olej do podsmażenia pieczarek
  • śmietanka 18%

Przygotowanie:

1Fileta kroimy w mniejsze kawałki i delikatnie rozbijany. Zupę cebulową wsypujemy do miski i obtaczamy w niej kotleciki. Blaszkę smarujemy masłem lub margaryną i układamy fileta jeden obok drugiego.

2Pieczarki czyścimy, kroimy w plasterki i podsmażamy na oleju doprawiając pieprzem i delikatnie solą ponieważ zupa jest słona.

3Na każdego fileta kładziemy podsmażone pieczarki, całość zalewamy śmietanką, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekamy 15-20 minut.

Porcja dla:

2 osób