Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
65 min.

Mój smaczny pomysł na rybę w sosie ze śmietany i jogurtu z dużą ilością koperku. Najlepiej podawać z ziemniakami i surówką.

Składniki:

  • 400 g filetu z mintaja
  • przyprawa do ryb Evita
  • 1/2 cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1/2 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki koperku

Przygotowanie:

1Rybę obsypać przyprawą, skropić cytryną i odstawić na 30 minut.

2Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C. Naczynie żaroodporne nasmarować olejem. Ułożyć rybę i skropić olejem.

3Rybę piec przez 20 minut.

4Wymieszać śmietanę z jogurtem i koperkiem, polać sosem rybę i piec przez kolejne 10 minut.

Porcja dla:

4 osób