Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
65 min.
65 min.
Mój smaczny pomysł na rybę w sosie ze śmietany i jogurtu z dużą ilością koperku. Najlepiej podawać z ziemniakami i surówką.
Składniki:
- 400 g filetu z mintaja
- przyprawa do ryb Evita
- 1/2 cytryny
- 2 łyżki oleju
- 1/2 szklanki śmietany
- 1/2 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
- 3 łyżki koperku
Przygotowanie:
1Rybę obsypać przyprawą, skropić cytryną i odstawić na 30 minut.
2Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C. Naczynie żaroodporne nasmarować olejem. Ułożyć rybę i skropić olejem.
3Rybę piec przez 20 minut.
4Wymieszać śmietanę z jogurtem i koperkiem, polać sosem rybę i piec przez kolejne 10 minut.
Porcja dla:
4 osób