Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Jeden z moich ulubionych przepisów na pstrąga. Aby sos wyszedł pysznie kremowy, najlepiej użyć śmietany co najmniej 18%.
Składniki:
- 6 filetów z pstrąga
- 4 łyżki oliwy
- sok z połowy cytryny
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Filety umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, solą i pieprzem i natrzeć mieszaniną filety.
2Anchois drobno posiekać i wymieszać z majonezem i śmietaną, doprawić pieprzem.
3Na patelni rozgrzać masło z oliwą, smażyć filety z pstrąga po 3-4 minuty na każdej stronie.
4Przełożyć na półmisek i polać sosem z anchois.
Porcja dla:
4 osób