Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Ten przepis mam od koleżanki, która jest Francuzką. Podawać z sosem z octu balsamicznego i z chrupiącym pieczywem. Bon appetit!
Składniki:
- 50 g osolonego masła
- 3 jabłka pokrojone na ćwiartki (np. Granny Smiths)
- 4 kawałki świeżego foie gras (250 g na osobę)
Przygotowanie:
1Na patelnię dodać masło i jabłka i smażyć na dużym ogniu przez 2 minuty.
2Zmniejszyć ogień na mały i smażyć jeszcze przez 5 minut, aż jabłka się przyrumienią.
3Ponownie zwiększyć ogień na duży, dodać foie gras i smażyć po 1 minucie na każdą stronę.
4Podawać.
Porcja dla:
4 osób