Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

Ten przepis mam od koleżanki, która jest Francuzką. Podawać z sosem z octu balsamicznego i z chrupiącym pieczywem. Bon appetit!

Składniki:

  • 50 g osolonego masła
  • 3 jabłka pokrojone na ćwiartki (np. Granny Smiths)
  • 4 kawałki świeżego foie gras (250 g na osobę)

Przygotowanie:

1Na patelnię dodać masło i jabłka i smażyć na dużym ogniu przez 2 minuty.

2Zmniejszyć ogień na mały i smażyć jeszcze przez 5 minut, aż jabłka się przyrumienią.

3Ponownie zwiększyć ogień na duży, dodać foie gras i smażyć po 1 minucie na każdą stronę.

4Podawać.

Porcja dla:

4 osób