Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

Fondue to świetne danie, bo pozwala się poczuć tak swojsko. Ja nigdy nie robię go dwa razy tak samo, zmieniam dipy i sosy, dodaję różne sałatki, itd. Często też znajomi coś przyniosą. To jest podstawowy przepis. ZAWSZE podaję do tego świeżą bagietkę.

Składniki:

  • 200-250 g mięsa na osobę (wołowina, wieprzowina lub cielęcina)
  • 2 kg masła (w zależności od rozmiarów garnka)
  • 1 kg oleju słonecznikowego lub z orzeszków ziemnych (w zależności od rozmiarów garnka)

Przygotowanie:

1Pokroić mięso na niewielkie kawałki. Masło rozgrzać wraz z olejem w garnku na fondue ustawionym na kuchence. Usmażyć kawa��ek mięsa, aby sprawdzić temperaturę tłuszczu i w razie czego zwiększyć ją. Ostrożnie przestawić garnek na podgrzewacz do fondue i gotowe!

Porcja dla:

6 osób